Naprapaatti Oulu – milloin kannattaa tulla vastaanotolleni?
Naprapaatti hoitaa laaja-alaisesti selkärangan ja raajojen kiputiloja, urheiluvammoja, rasitusvammoja sekä päänsärkyä ja huimausoireita. Hoidot ovat tehokkaita, tieteellisesti perusteltuja ja turvallisia. Hoidon avulla asiakasta voidaan auttaa jo ensimmäisillä kerroilla löytämään sopiva paranemis- ja ylläpitopolku.
Koulutus naprapaatiksi kestää neljä vuotta. Oman koulutukseni olen käynyt Xamkissa, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa. Olen toiminut naprapaattina jo viiden vuoden ajan ja otan tällä hetkellä vastaan asiakkaita Oulussa, Kemissä ja Helsingissä. Voit tarkastaa tästä, milloin ovat seuraavat vapaat ajat naprapatiaan Ouluun ja Kemiin.
Hieroja ja naprapaatti Oulussa – molemmat palvelut samalta ammattilaiselta
Olen yksi harvoista naprapaateista Oulussa, joka tarjoaa sekä hierontaa että naprapatiaa samalla vastaanotolla. Tästä syystä pystyn kartoittamaan asiakkaan kanssa vastaanotollani juuri hänen tarvitsemansa hoidon. Aina hoitoon ei välttämättä riitä pelkkä naprapatia vaan ympäröiviä lihaksia on hyvä hoitaa myös hieronnalla tai toisin päin.
Vastaanotolleni voidaan hakeutua suoraan ilman lääkärin lähetettä tai esimerkiksi työterveyslääkärin suosituksesta. Suurin osa asiakkaistani hakeutuu minulle samalla tavoin kuin hierontaan, eli hyvin matalalla kynnyksellä.
Otan vastaan naprapatiaan Oulun toimipisteessä kaikenikäisiä asiakkaita. Hoidon alussa kartoitan asiakkaan kanssa huolellisesti vaivan kokonaisuuden ja valitsen sopivat hoitotekniikat sen mukaisesti. Tarvittaessa voit tuoda mukanasi magneetti- tai röntgenkuvia.
Hoidossa käytän erilaisia tekniikoita nivelten, faskioiden, hermoston ja pehmytkudosten käsittelyyn sekä annan ohjeita arjen toimintoihin ja harjoitteita hoidon tueksi. Manipulaatiotekniikat voivat tarjota nopean avun, erityisesti selkäpotilaille.
Mitkä ovat yleisimmät syyt hakeutua naprapatiaan Oulussa?
Naprapaatin vastaanotolle hakeudutaan erilaisista syistä, jotka voivat olla akuutteja tai pitkäaikaisia. Syyt voivat johtua liikkumattomuudesta, liikarasituksesta, työergonomiasta (esim. etätyön lisääntyminen), urheiluvammoista tai ikääntymisestä. Kipu tai toiminnallinen häiriö voi vaikuttaa useisiin kehon alueisiin, ja pelkkä kivun sijainti ei välttämättä kerro sen alkuperästä tai oireiden syistä.
Yleisiä syitä hakeutua naprapatiaan ovat:
- iskias
- huimaus
- päänsärky
- niskavaivat
- selkävaivat
- lonkkavaivat
- erilaiset urheiluvammat
- rasitusvammat
- hartiaseudun ja ylävartalon vaivat
- lantio ja alaraajojen vaivat
Varaa aika naprapatiaan tai soita ja kysy sopivaa hoitoa juuri sinulle!
Mikä on naprapaatti?
Naprapaatti on Valviran hyväksymä terveydenhuollon ammattihenkilö, joka erikoistuu manuaaliseen lääketieteeseen. Koulutus kestää neljä vuotta täysipäiväisenä opiskeluna, ja erikoistumis- ja jatko-opinnot voivat lisätä sen kestoa kuuteen vuoteen. Koulutus pätevöittää tuki- ja liikuntaelimistön tutkimiseen ja hoitoon kliinisen asiantuntijan rooliin. Tämä korkeakoulutasoinen koulutus on ollut tarjolla Suomessa vuodesta 2001 lähtien ja se on mahdollista suorittaa myös Ruotsissa ja Yhdysvalloissa.
Suomessa on noin 250 aktiivista naprapaattia. Naprapaatit voivat suorittaa potilaille suoravastaanottoja ilman lääkärin lähetettä. Lääkärin lähete voi olla tarpeen sairaskassojen tai vakuutusyhtiöiden korvauskäytännön mukaan. Monet yritykset tarjoavat naprapaatin vastaanottokäyntejä osana työterveydenhuollon palveluvalikoimaa työntekijöilleen.